Slik velger du størrelse og fasthet

Det kan virke som en jungel av alternativer når du må velge både størrelse og fasthet på din CleanCup menskopp, jeg vet. Derfor har jeg laget denne guiden til deg.

CleanCup finnes i alle disse variantene for du skal kunne velge en variant som passer nettopp din kropp! Du kommer til å takke meg når du møter din perfekte match. Alle kropper er forskjellige, derfor finnes det ikke en «one size fits all» med CleanCup, og derfor nytter det ikke å høre hvilken størrelse venninnen din bruker.

Denne guiden er kun veiledende. Når det kommer til stykket så må du teste deg frem for å finne den perfekte matchen, og det vet jeg. Derfor tilbyr CleanCup deg som kunde en 100 dagers fornøydgaranti!

Ikke gira på å lese så langt?

Jeg anbefaler deg å lese resten av innholdet på siden, men full forståelse for at du vil finne svar på hvilken størrelse du skal velge fortest mulig! Denne oversikten vil gi deg en pekepinn fort som bare det!

KortMediumStor
FastKapasitet: 22 ml eller 2-ish tamponger.

Velg kort hvis du vet du har lav livmorhals eller liten blødning
Kapasitet: 24 ml eller 2-3 tamponger.

Velg medium hvis du har moderat blødning eller er usikker på høyden på cervix.
Kapasitet: 34 ml eller 3-4 tamponger.

Velg stor hvis du har kraftig blødning (sjekk gjerne høyden på cervix før du bestiller)
MykKapasitet: 22 ml eller 2-ish tamponger.

Velg kort hvis du vet du har lav livmorhals eller liten blødning.
Kapasitet: 24 ml eller 2-3 tamponger.

Velg medium hvis du har moderat blødning eller er usikker på høyden på cervix.
Kapasitet: 34 ml eller 3-4 tamponger.

Velg stor hvis du har kraftig blødning (sjekk gjerne høyden på cervix før du bestiller)

Myk er for deg som:

 • Er tålmodig nok til å fikle litt med koppen for å få den på plass
 • Har opplevd utfordringer med fastere kopper tidligere

Fast er for deg som:

 • Er nybegynner
 • Er veldig aktiv
 • Har hatt utfordringer tidligere med at koppen glir ned
 • Den kan også være bedre for deg som har født
Et bilde av tre rosa CleanCup menskopper i tre forskjellige størrelser
Slik ser de tre størrelsene av CleanCup menskopp ut, stor, medium og kort.

CleanCup menskopp kommer i tre størrelser – sånn velger du

Finn høyden på livmorhalsen din

Det første du må finne ut, er høyden på livmorhalsen din, som jeg kommer til å kalle cervix i resten av teksten. Hvorfor?

En menskopp som er for lang til å passe inni deg, ikke kommer til å fungere for deg. Punktum. 

Se YouTubevideo om cervix og valg av størrelse på CleanCup Menskopp.

illustrasjon av det kvinnelige reproduktive systemet, med piler og navn på livmorveggen, eggstokk, eggledere, livmor, egg, cervix og skjeden
Livmorhalsen, eller cervix, er den nederste delen av livmor, og er forbindelsen mellom skjeden og livmor.

Du kan sjekke høyden på cervix med en ren finger. Vevet her er litt stivere enn i resten av skjeden, og den kjennes som en nesetipp. Når du finner cervix, kan du ta tommelfingerneglen din inntil pekefingeren, for å markere hvor langt inn den satt. Mål gjerne i millimeter hvor langt det var, siden alle har forskjellig lengde på fingrene. 

Kjenner du ikke cervix i det hele tatt? Det kan bety at du ikke rekker den, som er fint, da kan du velge koppstørrelse ganske fritt. Merk at cervix kan flytte litt på seg gjennom syklusen din, så husk å sjekke dette når du faktisk har mensen. 

KortMediumStor
62,4 mm
(stilken er 1,9mm og kan klippes)
69,5mm
(stilken er 1,9mm og kan klippes)
76,5 mm
(stilken er 1,9mm og kan klippes)

Hvor kraftig blødning har du?

Visste du at det regnes som gjennomsnitlig å blø 30-40 ml under mensen? Det vil si at de fleste av oss knapt blør nok til å fylle CleanCupen to ganger – uansett størrelse. Siden det er anbefalt å tømme koppen hver 12. time, trenger de fleste aldri være redd for at den skal bli full og lekke.

Dersom du vet at du har en kraftig blødning, burde du velge den største størrelsen du kan velge (ta utgangspunkt i høyden på cervix).

Hvis du finner ut at du har lav cervix, så trenger du en kopp som er kortere. CleanCup har designet en kortere menskopp nettopp for deg med lav cervix, og denne bør du velge uansett mengde blødning – selv om du kanskje må leve med å tømme den litt oftere. Dette vil du merke godt selv når du blir kjent med hvor mye du blør.

CleanCup menskopp finnes som både myk og fast – sånn velger du

Alle menskopper er relativt myke. De er tross alt designet til å være komfortable inni deg i opptil 12 timer av gangen, gjennom hele mensen din. Spørsmålet om akkurat hvilken fasthet man liker, helt individuelt. Derfor kommer CleanCup menskopp i to fastheter, sånn at du kan velge den du er mest komfortabel med. Her kommer det en liten forklaring på de to fasthetene på CleanCup!

CleanCup fast

Det kan være lettere for deg som er ny bruker av menskopp å begynne med den faste CleanCupen. Fordelen med en fastere kopp er at den åpner seg lettere når du setter den inn, og by på litt færre: «Jeg har ikke tiiid til det her»-øyeblikk (vi har alle vært der). Den kan være litt vanskeligere å brette hvis man foretrekker en komplisert brettemåte, men det betyr også at den vil «poppe» åpen lettere når du setter den inn!

Noen opplever også at den fastere versjonen sitter bedre i skjeden, og at den ikke kjennes som at den siger ned mot skjedeåpningen. Dermed kan den være et bedre alternativ for de som er veldig aktive. Noen velger å ha flere menskopper med forskjellige fastheter, slik at de kan bruke den fastere når de f.eks. skal drive med styrketrening, og en mykere kopp ved andre aktiviteter.

Kort oppsummert:

 • For deg som er nybegynner
 • For deg som er veldig aktiv
 • For deg som har født eller har svak bekkenbunnsmuskulatur
 • For deg som har opplevd at mykere kopper siger ned når du har den i (husk at dette også kan skyldes lav cervix og fikses med kortere kopp!

CleanCup myk

Hvis man er sensitiv/øm i området rundt skjedeåpningen, så kan det være lurt å gå for den myke CleanCup. Hvis du har brukt menskopp før, og har kjent at du har blitt øm av å sette inn eller ta ut koppen din, så kan det være lurt å prøve seg på den myke nå. Når du setter inn den mykere CleanCupen, så kan det hende du må bruke henda til å hjelpe den med å åpne seg helt. Det er viktig at koppen åpner seg helt, slik at du ikke får lekkasjer.

Oppsummert:

 • For deg med litt tålmodighet
 • For deg som synes fast blir for fast, slik at du får vondt, ubehag eller opplever at den klemmer på urinrøret

CleanCup Menskopp

CleanCup menskopp er et komfortabelt, miljøvennlig og økonomisk alternativ til bind og tamponger. CleanCup er gjenbrukbar, og med riktig vedlikehold kan den vare i 10 år. Når du bestiller må du velge størrelse og fasthet på koppen. Hvis du ikke vet hva du skal velge, er det oftest best å begynne med Medium/Fast. Du kan også lese guiden Slik velger du størrelse og fasthet for å få hjelp til valget.

Velg størrelse:

Kort

For deg med lav cervix

Medium

For deg med normal blødning

Stor

For deg med kraftig blødning og høy cervix

Velg fasthet:

Myk
Fast

Antall

CleanCup Menskopp

990 kr

Nullstill
Kjøp nå med
Varenummer: I/A Kategori:

Beskrivelse

CleanCup menskopp er et komfortabelt, miljøvennlig og økonomisk alternativ til bind og tamponger. CleanCup er gjenbrukbar, og med riktig vedlikehold kan den vare i 10 år.

Når du bestiller må du velge størrelse og fasthet på koppen. Hvis du ikke vet hva du skal velge, er det oftest best å begynne med Medium/Fast. Du kan også lese guiden Slik velger du størrelse og fasthet for å få hjelp til valget.

Tilleggsinformasjon

Størrelse

Liten, Medium, Stor

Fasthet

Myk, Ekstra myk, Fast