facebook_pixel

Lurer du på hvordan du bruker CleanCup

Vi har laget en guide om hvordan du bruker CleanCup menskopp!

1. Vask hendene

Det er viktig at du starter med helt rene hender når du skal sette inn CleanCup. Vask hendene med varmt vann og såpe før du skal sette inn koppen.

Husk at også CleanCupen bør skylles før den settes inn, og steriliseres mellom hver mens.

2. Brett CleanCup

Press sidene av CleanCup sammen, slik at du får en U-form. Alternativt kan du plassere en finger på toppen av koppen, på kanten, og dytte denne kanten ned og inn i koppen, slik at du får et triangel. Dette gjør kanten på CleanCupen mindre å sette inn.

3. Hold CleanCup

Hold de brettede kantene på plass mellom tommelen og pekefingeren.

4. Sett inn

Finn en behagelig positur når du skal sette inn CleanCup. Noen liker å sitte på huk, andre blir sittende på toalettet, eller står med det ene beinet på toalettkanten. Slapp av i skjedemusklene, og forsiktig dytt koppen horisontalt inn i skjeden. Det kan være lurt å tenke at du skal dytte den litt bakover (mot ryggraden), ikke oppover. Pass på at den ikke sitter for langt opp, da kan koppen lekke.

5. Sikre vakuum

For å sikre at CleanCup sitter skikkelig, kan du ta tak i bunnen og vri den en runde. Du kan også ta en (ren) finger og føre forsiktig langs kanten på koppen, for å sjekke at den har brettet seg ut riktig.

6. Frivillig steg, men vi anbefaler: squat!

Ved å ta noen enkle knebøy, kjenner du enkelt hvis noe er galt og CleanCup ikke sitter skikkelig. Det er jo ikke feil med en liten treningsøkt på toalettet heller.

7. Ta ut, skyll og gjenta

Når du skal ta ut CleanCupen, må du ta tak i tuppen av koppen og klemme den litt sammen. Det gjør du for å bryte vakuumet slik at du kan få koppen ut. Dette bør gjøres over toalettet de første gangene, det kan bli litt søl. Tøm væsken i toalettet og skyll koppen i varmt vann før du setter den inn igjen.

Når må CleanCup tømmes?

CleanCup bør tømmes to ganger om dagen. For de fleste holder det altså å tømme den om morgenen og kvelden, men dette kommer an på hvor kraftig blødning man har. Hvis du følger med i et par sykluser, legger du fort merke til hvor ofte du trenger å tømme koppen. Det kan også avhenge av hvilken dag i mensen det er.

Les gjerne flere svar på vanlige spørsmål her.