facebook_pixel

Slik bruker du CleanCup menskopp!

Lurer du på hvordan du bruker CleanCup menskopp? Les gjennom denne teksten, så kanskje det gir mer mening etterpå!

Steg-for-steg-guide

Slik bruker du CleanCup Menskopp

Steg 1 - steriliser CleanCupen

Kok opp vann i en kasserolle. Vent til vannet koker før du legger oppi CleanCupen. La den koke i 3-5 minutter før du tar den ut.

Steg 2 - rene hender

Det er viktig at du starter med helt rene hender når du skal sette inn CleanCup. Vask hendene med varmt vann og såpe før du skal sette inn koppen.

Steg 3 - brett koppen

Plasser en finger på toppen av koppen, og dytt kanten ned og inn i koppen, slik at du får et triangel. Dette gjør kanten på CleanCupen mindre å sette inn!

Steg 4 - sett inn CleanCupen

Finn en behagelig stilling når du skal sette inn CleanCup. Noen liker å sitte på huk, andre blir sittende på toalettet, eller står med det ene beinet på toalettkanten. Du lærer etterhvert hva som funker best for deg! Slapp av i skjedemusklene så godt du kan, og forsiktig dytt koppen horisontalt inn i skjeden. Det kan være lurt å tenke at du skal dytte den litt bakover (mot ryggraden), ikke oppover. Pass på at den ikke sitter for langt opp, da kan koppen lekke.

Steg 5 - ta den ut

Du kan bruke koppen i opptil 12 timer før du tar den ut, tømmer, skyller og setter inn igjen. Klyp rundt menskoppen når du skal ta den ut, slik at du bryter vakuumet.

Når må CleanCup tømmes?

CleanCup bør tømmes to ganger om dagen, eller hver 12. time. Dette kommer an på hvor stor blødning du har.   Hvis du følger med i et par sykluser, legger du fort merke til hvor ofte du trenger å tømme koppen. Det kan også avhenge av hvilken dag i mensen det er!

Vanlige spørsmål