facebook_pixel

Om CleanCup

Visjonen er å gi jenter, over hele verden, friheten til å gjøre det de vil - også når de har mensen.

Velkommen innom!

Hei der.

Jeg er glad for at du fant veien hit.

Det er jeg, Lene Elisabeth Eide, som er dama bak CleanCup. På denne siden kan du bli bedre kjent med meg, og med historien til CleanCup.

Historien til CleanCup

«Er det én ting jeg kunne solgt, så er det menskopp»

-Så gjør det, da!

Slik startet drømmen og ideen om CleanCup, en sommerkveld i 2016.

Jeg hadde brukt menskopp en stund, og jeg syntes det var genialt. Aldri mer bleket og bearbeidet bomull full av kjemikalier inn i kroppen, og aldri mer en «oh shit»-opplevelse på offentlig toalett, når tamponglagret i vesken igjen var tomt. Rett og slett utrolig mye sunnere og mer praktisk, og det var dette jeg skrøt så hemningsløst av, da jeg fikk ideen om å selge menskopp selv.

Ønsket var, og er, å gi norske jenter friheten og muligheten til å leve uforstyrret under mensen, men samtidig å bidra til at jenter i andre deler i verden kan oppleve den samme friheten; muligheten til å gå uhindret på skolen, selv med mensen. Muligheten til å fullføre skolegangen, selv etter at puberteten treffer. Derfor jobber CleanCup i dag med et pilotprosjekt i Uganda, i samarbeid med Redd Barna. Målet er at vi donerer én CleanCup per solgte CleanCup til en jente i en annen del av verden.

Les mer om donasjonene!

CleanCup.no ble lansert i september 2017.

CleanCup er et "one woman show"

Det er altså jeg som er ansvarlig for kundeservice, markedsføring og produktutvikling. Det er jeg som styrer skuta.

Så - hvordan endte jeg opp her, med egen menskoppbutikk?

Jeg har alltid vært opptatt av likestilling, og spesielt jenters reproduktive og seksuelle rettigheter og helse. Det slår meg som urettferdig at naturlige ting som mensen, er så tabu og vanskelig å snakke om. Det er den ene delen av det.

Den andre grunnen er at jeg har jobbet som fotograf og markedsfører, noe jeg har stor glede av. Å uttrykke meg kreativt, jobbe med kommunikasjon, samt å komme i kontakt med dyktige, spennende jenter, gir meg rett og slett vanvittig mye glede i hverdagen.

CleanCup gir meg muligheten til å jobbe med noe jeg synes er gøy og viktig, samtidig som jeg jobber for noe som er større enn å selge varer til forbrukere i vår del av verden.

Det var det.

Send meg gjerne spørsmål, tilbakemeldinger eller hilsen på lene@cleancup.no, og følg gjerne CleanCup på Facebook. 

Håper du blir like fornøyd med å bruke CleanCup som jeg er!

Vennlig hilsen Lene.