facebook_pixel

"Men hva er CleanCup?"

Her kan du lære mer om gjenbrukbar CleanCup menskopp.

Enkelt og greit – dette er CleanCup!

CleanCup menskopp er den praktiske, miljøvennlige og økonomiske erstatningen for bind og tamponger. 

Menskoppen er laget av medisinsk silikon, og den settes inn nederst i skjeden, som du ville gjort med en tampong. Mensblodet ditt samles i menskoppen, og så må du ta ut koppen for å tømme den hver 10-12 time. Det at den kan være inne i opptil 12 timer av gangen, gjør at du kan fokusere på noe annet enn mensen og tampongskifte. Digg!

Etter at koppen er tatt ut og tømt, bør den skylles i varmt vann før den settes inn igjen. Mellom hver gang med mensen, bør du sterilisere CleanCupen ved å koke den i vann i 3-5 minutter.
Les mer om hvordan CleanCup brukes her. 

CleanCup er et sunnere alternativ for underlivet ditt på flere måter. CleanCup har en glatt overflate som det er vanskelig for bakterier å feste seg til. I stedet for å absorbere mensvæsken slik en tampong gjør, samler menskoppen det opp. CleanCup tørker heller ikke ut slimhinnene, og endrer ikke det naturlige miljøet i underlivet. Det reduserer blant annet risikoen for soppinfeksjon.

CleanCup er laget av 100 % medisinsk silikon. Både materialet og fargen er sertifisert og SGS-godkjent. Når den brukes og vedlikeholdes riktig, kan den holde i opp til 10 år.

Les mer om CleanCups historie

Menskoppen er ingen ny oppfinnelse

 

Selv om det er først de siste årene at menskopp har fått oppmerksomhet og spredd seg på markedet, er det faktisk ingen ny oppfinnelse.

Blant de første prototypene av en menskopp, var en menstruasjonssekk (catamenial sacks). Denne ble produsert og patentert i USA på 1860- og 1870-tallet.  Tanken var at de skulle føres inn i skjeden, mens de fortsatt var festet til et belte kvinnen hadde rundt livet. Noen av de tidlige versjonene var laget av metall. De fleste av disse nådde aldri markedet. Kanskje ikke så rart, synes vi. De så ikke så veldig behagelige ut.

Menskoppen ble likere menskoppene vi kjenner i dag på 1930-tallet. Funnet opp og patentert av Leona Chalmers, som ikke bare var forfatter og skuespiller, men også oppfinner. Denne versjonen var laget av gummi, og ment for å holdes på plass av bekkenbunnsmusklene.

På begynnelsen av 2000-tallet begynte noen å produsere menskoppene i medisinsk silikon. Da kunne også kvinner med latexallergi bruke dem.