facebook_pixel

"Men hva er CleanCup?"

Her kan du lære mer om gjenbrukbar CleanCup menskopp!

Enkelt og greit – dette er en gjenbrukbar menskopp

CleanCup menskopp er et bjelle- eller koppformet objekt, som erstatter engangsprodukter som bind og tamponger.

Koppen plasseres nederst i skjeden, og holdes på plass med vakuum. Væsken samles i koppen, og tømmes 2-3 ganger om dagen. Når CleanCup menskopp skal tømmes, må man bryte vakuumet, og dra den ut. Den tømmes, skylles og kan settes på plass igjen. Mellom mensperiodene, bør du sterilisere CleanCupen ved å koke den i vann.

CleanCup er laget av 100 % medisinsk silikon, og kan dermed også brukes av kvinner med latexallergi. Når den brukes og vedlikeholdes riktig, kan den holde i opp til 10 år.

Kvinner i alle aldre kan bruke CleanCup, men det anbefales ofte at de som har født barn, bruker en større kopp enn de som ikke har født. Derfor kommer CleanCup menskopp i to størrelser.

 

Menskoppen er ingen ny oppfinnelse

 

Selv om det er først de siste årene at menskopp har fått oppmerksomhet og spredd seg på markedet, er det faktisk ingen ny oppfinnelse.

Blant de første prototypene av en menskopp, var en menstruasjons-sekk (catamenial sacks). Denne ble produsert og patentert i USA på 1860- og 1870-tallet.  Tanken var at de skulle føres inn i skjeden, mens de fortsatt var festet til et belte kvinnen hadde rundt livet. Noen av de tidlige versjonene var laget av metall. De fleste av disse nådde aldri markedet. Kanskje ikke så rart, synes vi. De så ikke så veldig behagelige ut.

Menskoppen ble likere menskoppene vi kjenner i dag på 1930-tallet. Funnet opp og patentert av Leona Chalmers, som ikke bare var forfatter og skuespiller, men også oppfinner. Denne versjonen var laget av gummi, og ment for å holdes på plass av bekkenbunnsmusklene.

På begynnelsen av 2000-tallet begynte noen å produsere menskoppene i medisinsk silikon. Da kunne også kvinner med latexallergi bruke dem.