facebook_pixel

«Hjelp, menskoppen min lekker!»

Lekkasje er kanskje den tingen flest bekymrer seg for med å bruke menskopp, i tillegg til frykten for å måtte tømme den på offentlig toalett (ikke så styrete som du tror!) eller frykten for at man ikke skal få den ut (du får den ut). En lekkasje kan skje selv den mest erfarne menskoppbrukeren blant oss, selv om en ny forskningsrapport slår fast at sjansen for lekkasje med menskopp er like liten eller mindre enn med engangsprodukter som bind og tamponger. Likevel håper jeg at du ikke gir opp menskoppen din helt enda, for det er veldig sjelden koppen sin feil at det lekker litt, og ofte lar det seg løse helt enkelt!

Ofte skyldes lekkasjer én (eller flere) av fire grunner:

  • Menskoppen din har ikke åpnet seg riktig
  • Menskoppen din sitter ikke riktig
  • Menskoppen din er for full
  • Menskoppen din er ikke din beste match.

Menskoppen din har ikke åpnet seg riktig

Ofte skyldes en lekkasje rett og slett at koppen din ikke har åpnet seg, eller som mange kaller det: «poppet». Det er flere ting du kan gjøre for å sjekke at menskoppen din har åpnet seg ordentlig etter at du har satt den inn. Det letteste er kanskje å sjekke rundt kanten med en finger, da vil du fort kjenne om koppen fortsatt er delvis sammenbrettet. Du kan også ta tak i stilken og trekke lett nedover, hvis den har åpnet seg og skapt et vakuum, vil du kjenne det når du trekker i koppen.

Hvis du sliter med å få koppen til å åpne seg helt, så anbefaler jeg deg å teste ut en ny brettemåte.

Menskoppen din sitter ikke riktig

Siden mensen kommer ut gjennom livmortappen/cervix, vil menskoppen lekke dersom den ikke sitter slik at den dekker livmortappen. Livmortappen sitter i toppen av skjeden, med litt plass på begge sider. Derfor er det viktig at du ikke dytter menskoppen for lagt opp når du setter den inn, slik at den åpner seg ved siden av livmortappen, i stedet for å dekke den.

 

Menskoppen din er for full

Noen ganger er rett og slett svaret på hvorfor menskoppen din lekker at den har blitt full. På dager med kraftig blødning, kan det hende at du må tømme koppen oftere enn hver 12. time. Dette er noe du blir kjent med etterhvert som du blir kjent med menskoppen din og syklusen din, men i starten kan det være lurt å sjekke hver 4.-6. time.

Menskoppen din er ikke din beste match

Hvis du har lest denne listen, fulgt tipsene og prøvd flere forskjellige brettemåter, til ingen nytte, så kan det hende at menskoppen du bruker ikke er den beste for akkurat deg. Kanskje trenger du en fastere eller mykere menskopp, eller en menskopp med større kapasitet. Nettopp fordi at alle kvinnekropper er forskjellige, har CleanCup utviklet tre størrelser og to fastheter, slik at alle skal kunne finne sin perfekte match med CleanCup.

Lykke til!

Du kan lese svarene på flere vanlige spørsmål her. 

Bestill CleanCup!