facebook_pixel

Tips fra erfarne brukere: slik blir du venn med menskoppen!

Hvis det er første gang du bruker menskopp, kan det ta litt til å venne seg til det. Her finner du noen gode tips fra erfarne menskoppbrukere.

1. Klipp (av) stilken

De fleste menskopper, også CleanCup, har en stilk. Den er der for å gjøre det lettere å ta den ut, men noen kan synes at den er ubehagelig, spesielt hvis menskoppen ikke sitter langt nok opp i skjeden. Da kan man klippe den kortere, eller klippe vekk hele stilken. Det kan bli litt vanskeligere å ta ut menskoppen, men det er fortsatt fullt mulig, bare du griper tak i menskoppen med tre fingre, klemmer lett for å bryte vakuum og drar den ut.

2. Vreng menskoppen

Hvis du fortsatt plages med restene av stilken, eller overflaten av koppen, er det mulig å vrenge den før du setter den inn. Da blir overflaten glattere, men det kan samtidig bli vanskeligere å få et godt grep på koppen når du skal ta den ut. Husk at det fortsatt er fullt mulig å ta den ut, så ikke få panikk hvis det blir litt vanskeligere.

3. Hvis du får smerter – lag flere eller større hull langs kanten

Noen kan oppleve at vakuumet blir for kraftig, og gir smerter. Hvis dette skjer med deg, kan du prøve å lage noen ekstra hull langs kanten av menskoppen, mellom hullene som allerede er der. Du kan også ta en nål og prøve å gjøre de hullene som er der litt større. Det vil sannsynligvis løse problemet!

4. Finn riktig stilling når du skal sette inn koppen

Hvis du opplever ubehag når du har i menskoppen, så kan det hende at den ikke har blitt satt inn riktig, eller sitter for langt ned. Når menskoppen sitter riktig, så skal den nemlig ikke kjennes. Noen må sitte på huk, noen setter én fot på toalettsetet, mens noen setter den i mens de sitter på toalettet. Her er det snakk om å prøve seg frem!

5. Dytt koppen bakover

Det er  viktig at du tenker på at du skal vinkle koppen litt bakover mot ryggraden når du skal sette den inn.

Vi håper disse rådene vil være til hjelp for at du skal bli kjempefornøyd med din menskopp!

Kjøp menskopp